juny 2, 2023

Maresme Circular llança un concurs de receptes de reaprofitament per reduir el malbaratament alimentari

by MaresmeCircular in Consorci de residus
  • La recepta més original i que millor aprofiti els aliments guanyarà un dinar per a dues persones al restaurant El Nou-Cents de Mataró

  • La iniciativa forma part del Pla de Prevenció de Residus del Maresme que té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus

Maresme Circular ha llançat un concurs de receptes de reaprofitament amb l’objectiu de promoure aquesta pràctica per reduir el malbaratament alimentari. Fins al 3 de juliol, qualsevol habitant major d’edat del Maresme podrà enviar les seves propostes. La recepta més original, amb aliments millors aprofitats i amb productes de temporada i proximitat guanyarà un dinar per a dues persones al restaurant El Nou-Cents de Mataró.

El jurat estarà format pel cap de cuina del restaurant El Nou-Cents, Josep Maria Martín, per la professora d’alimentació conscient Marta Castells, per un membre de Maresme Circular i per un de Rezero.

Per participar, els concursants hauran d’enviar la recepta i fotografies i/o un vídeo al correu cbrossa@cresidusmaresme.com.

Entrega de premi amb taller de cuina

El lliurament del premi es farà el 14 de juliol a l’espai e-Àgora del Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró; acte que vindrà amenitzat per un taller de cuina de reaprofitament obert al públic i especialment a tots als participants del concurs.

La iniciativa forma part d’un seguit d’accions per a reduir el malbaratament alimentari que Maresme Circular, un projecte del Consorci de Residus del Maresme, i Rezero estan portant a terme aquest 2023 en el marc del Pla de Prevenció de Residus del Maresme. El Pla, redactat el 2022, té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus a la comarca de cara el 2027, respecte l’any 2010.

35kg d’aliments malbaratats l’any

A Catalunya, cada persona malbarata 35kg d’aliments en bon estat a l’any. El 58% es malbarata a les llars. A nivell ambiental, l’impacte dels residus d’aliments que, de no ser aprofitats, acaben als circuits de residus, suposa no només un desaprofitament de recursos naturals i energia sinó també un gran impacte ambiental a nivell d’emissions de carboni.

Fer receptes de reaprofitament és una de les moltes coses que podem fer per evitar el malbaratament. Planificar els àpats i fer una llista del que necessitem tenint en compte tot el que ja tenim a casa abans d’anar a comprar, ordenar els aliments al rebost i a la nevera posant al davant de tot aquells que s’han de consumir primer o congelar els aliments abans que es facin malbé, són altres gestos que podem fer per consumir de forma responsable els aliments.

Enllaç a les bases del concurs: https://shorturl.at/kxBKL

Pà d’all a partir de llesques de pa del dia anterior / Marga Cruz