maig 30, 2023

Maresme Circular ofereix un taller de creació de porta-entrepans a la Biblioteca Antoni Comas per fomentar l’economia circular

by MaresmeCircular in Consorci de residus
  • L’activitat s’emmarca dins la dinamització de l’exposició ‘Un model econòmic agafat amb pinces!’ que es podrà visitar fins el 30 de juny

  • A partir d’una peça de roba, els participants aprendran a fer un embolcall reutilitzable

Maresme Circular ofereix un taller de creació de porta-entrepans a partir de material reutilitzat a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró per fomentar la prevenció de residus i l’economia circular. L’activitat, gratuïta amb inscripció prèvia, tindrà lloc el proper 1 de juny a les 18h i està dirigida a famílies amb infants a partir dels 7 anys.

El taller s’emmarca dins la dinamització de l’exposició ‘Un model econòmic agafat amb pinces!’, que busca sensibilitzar sobre els nostres hàbits de consum i donar a conèixer l’economia circular com a solució a la crisi de recursos actual. Per això, a banda d’ensenyar als participants a fer un embolcall reutilitzable a partir d’una peça de roba usada, l’activitat també inclou la possibilitat de visitar la mostra.

Fins el 30 de juny

Desenvolupada per Anthesis Lavola, l’exposició -que es podrà visitar fins el 30 de juny- està concebuda sota la idea de botiga amb tres rucs de roba, en els que hi ha diferents penjadors que expliquen en què consisteix l’economia circular i proposen 10 accions per prevenir la generació de residus i allargar la vida dels productes.

Aprofitar els recursos que normalment es desaprofiten, consumir de forma col·laborativa i apostar per productes eco-dissenyats, són alguns dels consells que recull la proposta.

La mostra forma part del programa d’educació ambiental de Maresme Circular ‘Un volt als residus’ i deixa espai a la participació ciutadana amb uns penjadors a disposició dels visitants per a que puguin compartir reflexions, consells o recursos locals orientats a fomentar l’economia circular.

Es preveu que al llarg del 2023 l’exposició itineri per altres espais del Maresme, com la Biblioteca Popular de Mataró.

Imatge d’un porta-entrepans com el que s’ensenyarà a fer durant el taller / Biblioteca Antoni Comas