maig 10, 2023

Maresme Circular doblarà la producció d’energia solar del seu centre de gestió de residus

by MaresmeCircular in Consorci de residus
  • La Diputació de Barcelona ha aprovat la subvenció per ampliar la coberta fotovoltaica

  • L’execució de la instal·lació es realitzarà entre el 4t trimestre del 2023 i el 1r trimestre del 2024

  • Maresme Circular és un dels principals generadors d’energies renovables a Catalunya

 

Maresme Circular ampliarà la coberta fotovoltaica del Centre Integral de Valorització de Residus Sòlids Urbans del Maresme, després que la Diputació de Barcelona hagi aprovat la subvenció per fer-ho. La instal·lació sumarà 477kWh/any als 328kWh/any actuals, fet que permetrà doblar la producció d’energia solar actual. L’electricitat produïda serà per a l’autoconsum del centre.

El projecte d’ampliació, que té un pressupost de 402.126 euros, preveu instal·lar 928 mòduls que junt amb els 1.700 existents, conformaran la coberta fotovoltaica més gran de Mataró i el Maresme.

L’execució de la instal·lació es realitzarà entre el 4t trimestre del 2023 i el 1r trimestre del 2024.

Maresme Circular és un dels principals generadors d’energies renovables a Catalunya i un referent per la diversitat de fonts amb les quals genera energia a les seves instal·lacions.

100.000 megawatts hora d’energia elèctrica cada any

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme produeix més de 100.000 megawatts hora d’energia elèctrica cada any a través de tres fonts: la valorització energètica dels residus que no es poden reciclar, el procés de tractament biològic de digestió anaeròbia per a la generació de biogàs i la coberta fotovoltaica que ara es vol ampliar.

Actualment, dos terceres parts d’aquests 100.000 megawatts hora d’energia produïda són distribuïdes a la xarxa elèctrica, subministrant electricitat a unes 30.000 llars.

Maresme Circular contribueix així a fer front a la crisi d’emergència climàtica, evitant la utilització de combustibles fòssils pel funcionament de les seves instal·lacions i caminant cap a una gestió de les matèries i residus més sostenible.

Imatge de la coberta fotovoltaica del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme / Marga Cruz