NOTÍCIES DESTACADES

Actuacions contra el malbaratament alimentari

Taller cuina a Vilassar de Mar
Foto: Marga Cruz
Taller cuina a Vilassar de Mar
Foto: Marga Cruz

Taller de cuina per promoure el reaprofitament alimentari

Fer receptes de reaprofitament és una de les moltes coses que podem fer per evitar el malbaratament. Planificar els àpats i fer una llista del que necessitem tenint en compte tot el que ja tenim a casa abans d’anar a comprar, ordenar els aliments al rebost i a la nevera posant al davant de tot aquells que s’han de consumir primer o congelar els aliments abans que es facin malbé, són altres gestos que podem fer per consumir de forma responsable els aliments.

Maresme Circular ofereix, als Ajuntaments Consorciats, un taller de cuina per evitar el malbaratament alimentari.

CONCURS DE RECEPTES D’APROFITAMENT DEL MARESME

banner concurs receptes

El Consorci va convocar la primera edició del Concurs de receptes d’aprofitament del Maresme, amb l’objectiu de promocionar la cuina d’aprofitament i el consum responsable i així contribuir a reduir el malbaratament alimentari a la comarca.

Com a membres del jurat vam comptar amb Josep Maria Martín, Cap de cuina del restaurant El Nou-Cents de Mataró i amb Marta Castells, professora d’alimentació conscient.

El premi va ser un dinar per a dues persones al restaurant El Nou-Cents de Mataró.

Bases del concurs

L’acte de lliurament del premi del Concurs de receptes d’aprofitament del Maresme es va fer el divendres 14 de juliol a les 17.30 hores.

En primer lloc es va fer un taller de cuina per promoure el reaprofitament alimentari i en finalitzar, a les 19 hores, es va donar el diploma a la persona guanyadora.

El guanyador va ser Rubén Escobar i Capilla

L’activitat, gratuïta i oberta a tothom, es va realitzar a l’espai e-Àgora de la Plaça de Cuba de Mataró.

Manual per a la prevenció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració i els menjadors escolars.

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, en el marc del desenvolupament del seu Pla de prevenció de residus municipals està duent a terme un seguit d’accions per reduir el malbaratament alimentari a la comarca. En aquesta línia, una de les accions consisteix a dotar de recursos i coneixements els diferents agents de la cadena alimentària, per tal que puguin implementar mesures de prevenció del malbaratament en les seves activitats i, així, contribuir a reduir l’impacte ambiental, social i econòmic d’aquest problema.

Aquest manual vol ser una eina al servei de restaurants i menjadors escolars. A més de sensibilitzar sobre la importància de posar en valor els aliments, detalla el marc normatiu vigent i aporta exemples de bones pràctiques per evitar el malbaratament, en especial, amb mesures de prevenció. Per aconseguir-ho, la prevenció ha de ser el primer dels objectius.

Descarrega aquí el manual