juliol 3, 2023

Nou taller de cuina de reaprofitament a Mataró

by MaresmeCircular in Consorci de residus
  • El divendres 14 de juliol, de la mà de Maresme Circular, la cuinera Nikoletta Theodoridi ensenyarà vàries receptes per evitar el malbaratament alimentari

El proper 14 de juliol, Maresme Circular oferirà un taller de cuina per promoure el reaprofitament alimentari a Mataró.

L’activitat, gratuïta i oberta a tothom, tindrà lloc a l’espai e-Àgora de la Plaça de Cuba a les 17.30h. L’aforament és limitat i s’accedirà per ordre d’arribada.

Pancakes amb fruita de temporada, una sopa freda, una amanida de llegums i un refresc casolà, són algunes de les receptes que la cuinera Nikoletta Theodoridi ensenyarà a fer als assistents, pas a pas. Després de cada recepta, es farà un tastet de cada una de les elaboracions.

La cuinera Montse Sahún durant un taller de cuina a Vilassar de Mar / Marga Cruz

A Catalunya, cada persona malbarata 35kg d’aliments en bon estat a l’any. El 58% es malbarata a les llars. Fer receptes de reaprofitament és una de les moltes coses que podem fer per evitar el malbaratament. Planificar els àpats i fer una llista del que necessitem tenint en compte tot el que ja tenim a casa abans d’anar a comprar, ordenar els aliments a la nevera i al rebost posant al davant de tot aquells que s’han de consumir primer o congelar els aliments abans que es facin malbé, són altres gestos que podem fer per consumir de forma responsable els aliments.

Reduir un 26,4% els residus

Aquest taller de cuina forma part d’un seguit d’accions per a reduir el malbaratament alimentari que Maresme Circular i Rezero estan portant a terme durant el 2023 en el marc del Pla de Prevenció de Residus del Maresme. El Pla, redactat el 2022, té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus a la comarca de cara el 2027, respecte l’any 2010.