L'InfoK de TV3 visita el Centre de Tractament de Residus del Maresme

Vídeo ulleres realitat virtual

Maresme Circular ha posat en marxa aquest curs una nova activitat: un viatge al present i al futur del reciclatge a través de Realitat Virtual.

‘Maresme Circular Experiència Immersiva’ forma part de la visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme i és una de les moltes activitats que ofereix Maresme Circular dins del seu programa d’educació mediambiental ‘Un volt als residus’.

*Mira el vídeo i descobreix com l’escola La Lió de Premià de Mar explica la seva visita a l’InfoK.

Visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

Us animem a participar en una visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, per a gent de totes les edats; escolars, joves i adults, gaudint d’un tour espectacular, on l’aprenentatge i la conscienciació prenen forma d’una manera pedagògica i molt entretinguda: Aula ambiental, Recorregut de tòtems explicatius dels processos de la planta i “Maresme Circular Experiència Immersiva”, una experiència immersiva amb ulleres de Realitat Virtual que permetrà a l’usuari descobrir el present i el futur del reciclatge. Aquesta experiència totalment interactiva i innovadora suposa un gran pas endavant en la conscienciació sobre la gestió de residus i els canvis necessaris en l’actual model de producció i consum.

La visita no té cap cost. Per tant, si voleu formar part d’una experiència diferent i molt enriquidora poseu-vos en contacte amb nosaltres.

PLÀNOL DE LA VISITA

A – EDIFICI ADMINISTRATIU
B – AULA AMBIENTAL
C – RECORREGUT VISITES
E – MARESME CIRCULAR EXPERIÈNCIA IMMERSIVA amb ulleres de realitat virtual 

Informació de la visita

Descobreix la nova eina d’educació ambiental: “Maresme Circular Experiència Immersiva”! Vine a veure l’Aula Ambiental!

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme compta amb una interactiva Aula Ambiental destinada tant a escolars i estudiants com a famílies i adults. Durant la visita es realitza també una ruta guiada explicativa per tot el centre, i es visita l’Esfera Verda on es podrà gaudir d’una experiència immersiva amb ulleres de Realitat Virtual: “Maresme Circular Experiència Immersiva”. Amb unes ulleres de realitat virtual i mitjançant una sèrie de vols virtuals que generen una sensació 3D altament immersiva, l’usuari podrà sobrevolar el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme gaudint d’unes vistes panoràmiques de Mataró i de bona part de la comarca, viatjar fins l’espai i aterrar en una ciutat sostenible i autosuficient del futur. Tot plegat en uns 25 minuts i amb l’ajuda d’un dron que, a més de guiar el visitant, li ensenyarà conceptes com el de l’economia circular i el downcycling.

Programa educatiu del Consorci

Activitats adreçades als Centres Escolars:

Els Centres Escolars tenen la possibilitat de visitar el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, on es tracten els residus municipals de la comarca, i la possibilitat que anem a realitzar a la seva escola un taller didàctic com a activitat prèvia.

La visita a les instal·lacions del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme està guiada per monitors, es pot fer tots els dies hàbils, de dilluns a divendres, en horari escolar i té una durada de 2 h 30 min.

La visita comença amb una introducció i visualització del vídeo de presentació del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. A continuació es fan subgrups de 15 alumnes com a màxim, i cadascun d’ells inicia el recorregut de visites, acompanyat per un monitor que explica les instal·lacions i serveix de guia per realitzar les diferents activitats educatives que es duen a terme al llarg del recorregut: aula ambiental, “Maresme Circular Experiència Immersiva” amb ulleres de realitat virtual, etc.

A la mateixa hora poden realitzar la visita un grup màxim de 45 alumnes (dividit en 3 subgrups) i, en cas de ser més, pot entrar un altre grup, d’un màxim també de 45 alumnes, mitja o una hora més tard.

Amb relació als tallers didàctics, hi ha quatre tipus de taller en funció del nivell escolar dels alumnes:

“Na Llum i els residus”. Adreçat a alumnes de 1r, 2n i 3r d’educació primària. Té una durada d’1 h 30 min. i es proposa com a activitat a realitzar prèviament a la visita al Centre. Es tracta d’un taller pensat per conèixer el concepte de residu com a recurs i com es separen els residus per poder-los reciclar.
“Amb energia!”. Adreçat a alumnes de 4t, 5è i 6è d’educació primària i primer cicle d’Educació Secundària Obligatòria. Té una durada d’1 h 30 min., es proposa com a activitat a realitzar prèviament a la visita al Centre i es pot portar a terme en anglès. Es tracta d’un taller que treballa el concepte d’energia i el seu objectiu és que l’alumnat conegui les diferents formes de producció energètica del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.
“La ciutat sostenible”. Adreçat a alumnes d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Adults. Té una durada d’1 h 30 min. i es proposa com a activitat a realitzar prèviament a la visita al Centre. Es tracta d’un joc de taula grupal, en format joc de rol, pensat per a familiaritzar l’alumnat amb el concepte de gestió sostenible a nivell municipal.
“Aprenem a Ecodissenyar”. Adreçat a alumnes de segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta d’un taller que treballa els conceptes d’Economia Circular, cicle de vida d’un producte i Ecodisseny. El seu objectiu és que els participants comprenguin el concepte de cicle de vida dels productes i com es poden minvar els impactes ambientals associats, pensant en ells des de les primeres fases de disseny.

Les escoles poden triar entre fer només la visita a les instal·lacions, o fer un dia el taller didàctic i un altre dia la visita. En aquest cas, es recomana fer primer el taller i després la visita, però és opcional.

També hi ha la possibilitat de fer una Visita Virtual al CIVRM, activitat telemàtica elaborada arran de les mesures de seguretat extraordinàries que es van haver de prendre a causa de la COVID19 i que va adreçada tant a públic de primària com a públic d’ESO i batxillerat.

A més, com a complement de la visita virtual, i a partir de 2n cicle d’ESO, oferim la possibilitat de fer amb posterioritat una trobada virtual amb un expert del Consorci per poder resoldre tots aquells dubtes i preguntes que els hagin quedat després de la sessió.

Hi ha tres modalitats de visita virtual:
• Projecció a l’aula i connexió telemàtica amb el nostre educador.
• Projecció als ordinadors dels alumnes (1 alumne x 1 ordinador) i connexió telemàtica amb el nostre educador.
• El nostre educador es desplaça al Centre escolar i es fa la projecció a l’aula.

Totes les activitats les oferim de forma gratuïta i per a poder fer una reserva cal emplenar un full de sol·licitud.

Resum de les possibles activitats per a Centres Escolars:
• Visita presencial.
• Taller didàctic + visita presencial.
• Visita Virtual al CIVRM en tres formats:
– Projecció a l’aula i connexió telemàtica amb el nostre educador.
– Projecció als ordinadors dels alumnes (1 alumne x 1 ordinador) i connexió telemàtica amb el nostre educador.
– El nostre educador es desplaça al Centre escolar i es fa la projecció a l’aula.
• Taller didàctic + visita virtual.
• Taller didàctic (es recomana fer posteriorment la visita presencial)

Tallers didàctics per als Centres Escolars

Disposem de quatre tallers pensats per a dur a terme a l’escola, com a activitat prèvia a la visita al Centre:

1) Na Llum i els residus

Taller destinat als més petits (1r, 2n i 3r de primària). Pensat per a conèixer de primera mà el concepte de residu com un recurs, i com es separen els residus per poder-los reciclar. Més informació sobre “Na llum i els residus”

2) Amb energia!

Taller destinat a 4t, 5è i 6è de primària, i 1r, 2n d’ESO. Pensat perquè coneguin les diferents formes de producció d’energia del Centre. Més informació sobre “Amb energia”

3) La Ciutat Sostenible

Taller destinat a ESO, Batxillerat, Cicles formatius i adults. Pensat perquè els participants visquin de primera mà el concepte de gestió sostenible del territori i descobreixin la complexitat de la gestió dels residus, l’energia, la mobilitat, l’aigua,…d’una població. Més informació sobre “La ciutat sostenible”

4) Aprenem a Ecodissenyar

Taller destinat a 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius. Participatiu i dinàmic, pensat perquè els participants apliquin les estratègies de l’ecodisseny per repensar objectes que els són quotidians i propers al seu context. Més informació sobre “Aprenem a Ecodissenyar”

Noves activitats per P4 i P5 d’educació infantil

Us presentem les noves activitats dirigides a l’alumnat de P4 i P5 d’educació infantil:

Taller didàctic CUIDEM CASA NOSTRA

Aquest taller està pensat per conèixer de primera mà el concepte de residu com a recurs, i com es separen els residus per poder-los reciclar. Mitjançant diferents dinàmiques de joc, es proposa a l’alumnat superar diversos reptes per esdevenir superheroïnes i superherois en la cura del medi ambient!
Més informació sobre “Cuidem casa nostra”

Visita virtual VOLS TENIR SUPERPODERS?

Destinada als més petits i pensada per conèixer què s’hi fa en una planta de tractament de residus, a banda de sensibilitzar entorn la importància de la prevenció de residus.
Més informació sobre “Vols tenir superpoders?”

El taller i la visita virtual estan pensats per portar a terme de forma conjunta al Centre Escolar.

Nova activitat per als Centres Escolars: Proposta de Projecte d’Aprenentatge Servei i Servei Comunitari

Des del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme impulsem una proposta de projecte d’Aprenentatge Servei i Servei Comunitari centrada en l’economia circular i la reducció dels residus, dirigit a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO dels centres d’educació secundària obligatòria dels municipis del Maresme.

Està dissenyada de tal manera que el professorat pugui dur-la a terme de forma autònoma tot i que compta amb el suport del Consorci en tant que aquest posa a disposició dels centres educatius l’oferta d’activitats i visites incloses dins del seu programa d’educació ambiental, “Un volt als residus”.

Si necessiteu més informació contacteu amb nosaltres.

Activitats adreçades a la ciutadania:

Els ciutadans tenen la possibilitat de visitar el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, on es tracten els residus municipals de la comarca.

La visita a les instal·lacions del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme és gratuïta, està guiada per monitors i dura aproximadament 2:30 hores. Es pot fer tots els dies hàbils, de dilluns a divendres, des de les 9 hores del matí fins a les 17 hores de la tarda o també es pot programar una visita en dissabte.

La visita comença amb una introducció i visualització del vídeo de presentació del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. A continuació es fan subgrups de 15 persones com a màxim, i cadascun d’ells inicia el recorregut de visites, acompanyat per un monitor que explica les instal·lacions i serveix de guia per realitzar les diferents activitats que es duen a terme al llarg del recorregut: aula ambiental, maqueta del Centre, “Maresme Circular Experiència Immersiva” amb ulleres de realitat virtual que permet a l’usuari descobrir el present i el futur del reciclatge, etc.

Per a poder portar a terme una visita guiada a les instal·lacions, cal un grup mínim de 6 persones. El grup màxim és de 60 persones.

Activitats adreçades als Ajuntaments Consorciats:

Activitats de conscienciació que oferim de forma gratuïta als Ajuntaments Consorciats per a ser desenvolupats en determinats actes o serveis públics com fires mediambientals, fires de Nadal, festivals d’infància, tallers per a gent gran, tallers per a col·lectius
especials, etc.

Disposem de dos tallers pensats per a portar a terme a Fires:

LUDOBROSSA: els residus en joc.

Aquesta activitat està destinada a públic familiar i proposa una ludoteca de gran format sobre els residus. Inclou diversos jocs, amb els que els participants podran descobrir el món dels residus alhora que juguen i es diverteixen. Es
treballen els diferents tipus de residus i la seva recollida selectiva.

Per portar a terme tots els jocs és necessari un espai mínim de 6×6 m i el terra no pot ser de sorra o terra.

UN MODEL ECONÒMIC AGAFAT AMB PINCES.

Aquesta activitat està destinada a públic adult. Es tracta d’un espai expositiu dissenyat amb l’objectiu de comunicar i sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus i l’impacte que té sobre l’esgotament de recursos i l’emergència climàtica.

Disposem d’un taller pensat per a col·lectius de gent gran o grups reduïts i per ser realitzat en us espai interior:

LLAUNA, BRIC … I CANTA BINGO!

L’objectiu del taller és que els participants puguin conèixer de manera lúdica i dinàmica la gestió dels residus a la comarca del Maresme.
El taller s’inicia amb una primera fase introductòria, en la que es presenta el concepte de residus, quina és la seva gestió i posterior tractament i es resolen possibles dubtes sobre la seva recollida selectiva.

A continuació, es convida als participants a jugar a un bingo ben especial: el bingo dels residus!

En el cas de no ser un Ajuntament Consorciat, es poden posar en contacte amb el Consorci i es valorarà la possibilitat de portar a terme l’activitat.

Dades estadístiques del Programa Educatiu del Consorci des de l'any 2013 fins juliol de l'any 2021

Dades estadistiques

Enllaços d'interès:

Concurs

Concurs musical “Alcem la veu!”

Amb l’objectiu de crear un element identificador del programa a partir dels aprenentatges adquirits durant les activitats i visites del programa i fer difusió dels valors que es treballen, el Consorci convoca el Concurs musical “Alcem la veu!” per tal que els centres proposin la lletra de la cançó del programa.

Adreçat a grups de cicle mitjà i superior d’Educació Primària i 1r i 2n d’Educació Secundària Obligatòria que participin en alguna de les activitats del nostre programa educatiu.

La proposta de lletra haurà de seguir la melodia del programa “Un volt als residus” i l’alumnat premiat participarà en el seu enregistrament i gravació del videoclip de la cançó, acompanyant a un/a artista professional.

Bases del concurs musical “Alcem la veu!”

Audio amb la base musical

Concurs anys anteriors

Concurs d’objectes fets de material reutilitzat del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

Amb l’objectiu de fomentar entre els visitants del Centre la sensibilització i els bons hàbits en la bona gestió i Valorització dels residus, el Consorci convoca anualment el Concurs anual d’objectes de material reutilitzat per tal que els centres plasmin la seva concepció sobre el Reciclatge i la Valorització dels residus de manera artística.

Poden participar en el Concurs tots els centres d’ensenyament reglats de qualsevol nacionalitat que facin una visita guiada al Centre. Els participants estan distribuïts en dues categories:

CATEGORIA A): Grups d’educació primària.
CATEGORIA B): Grups d’educació secundaria i nivells superiors.

Podeu consultar les bases del concurs en aquest document (pdf): Bases concurs

Concurs 2019/2020

Treballs presentats

Categoria A (grups d’educació primària): No s’ha presentat cap objecte
Categoria B (grups d’educació secundària i nivells superiors)


Nom de l’objecte:

UKEMACATA

Nom del Centre:
Institut Júlia Minguell de Badalona (1r ESO B)

Data d’entrega:
30 d’octubre de 2019

Nom de l’objecte:
Tambor amb taps

Nom del Centre:
Institut Júlia Minguell de Badalona (1r ESO C)

Data d’entrega:
30 d’octubre de 2019


Nom de l’objecte:

Pal de pluja

Nom del Centre:
Institut Júlia Minguell de Badalona (1r ESO D)

Data d’entrega:
30 d’octubre de 2019


Nom de l’objecte:

Porta mòbils o porta-tauletes

Nom del Centre:
Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells (1r ESO A)

Data d’entrega:
22 de juny de 2020


Nom de l’objecte:

Cubell per a la roba bruta

Nom del Centre:
Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells (1r ESO B)

Data d’entrega:
22 de juny de 2020


Nom de l’objecte:

Un regal per a Sant Jordi

Nom del Centre:
Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells (1r ESO C)

Data d’entrega:
22 de juny de 2020


Nom de l’objecte:

Orquestra

Nom del Centre:
Institut Escola Pla de l'Avellà de Cabrera de Mar (1r ESO)

Data d’entrega:
23 de juny de 2020


Nom de l’objecte:

Laberint

Nom del Centre:
Institut Domus d'Olivet de Canovelles (1r ESO B)

Data d’entrega:
26 de juny de 2020

Cubell per a la roba bruta, de l’Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells, guanya el premi del sisè concurs d’objectes fets de material reutilitzat corresponent al curs 2019/2020.

Concurs 2018/2019

Treballs presentats

Categoria A (grups d’educació primària)


Nom de l’objecte:

Juguines per a mascotes

Nom del Centre:
Escola Rocafonda de Mataró (6è de primària A i B)

Data d’entrega:
22 de maig de 2019

Nom de l’objecte:
COHETEIXON CINQUEMIL

Nom del Centre:
Escola La Lió de Premià de Mar (5è de primària)

Data d’entrega:
20 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

BANY

Nom del Centre:
Escola Montagut de Santa Susanna (5è de primària A)

Data d’entrega:
28 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

HABITACIÓ

Nom del Centre:
Escola Montagut de Santa Susanna (5è de primària B)

Data d’entrega:
28 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

PLATJA

Nom del Centre:
Escola Montagut de Santa Susanna (6è de primària)

Data d’entrega:
28 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

ASTRONAUTA

Nom del Centre:
Escola Municipal Salvador Llobet de Granollers (3r de primària A)

Data d’entrega:
28 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

FUTBOLÍN

Nom del Centre:
Escola Municipal Salvador Llobet de Granollers (3r de primària B)

Data d’entrega:
28 de juny de 2019

Categoria B (grups d’educació secundària i nivells superiors)


Nom de l’objecte:

PLUJA ÀCIDA

Nom del Centre:
Institut Maremar del Masnou (1r ESO A)

Data d’entrega:
3 de juny de 2019

Nom de l’objecte:
CONTENIDOR

Nom del Centre:
Institut Maremar del Masnou (1r ESO B)

Data d’entrega:
3 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

LA MÀQUINA DE RECICLATGE

Nom del Centre:
Institut Maremar del Masnou (1r ESO C)

Data d’entrega:
3 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

RECICLA

Nom del Centre:
Institut Maremar del Masnou (1r ESO D)

Data d’entrega:
3 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

JIMMY WILLY RICARDO MILOS

Nom del Centre:
Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells (1r ESO A)

Data d’entrega:
28 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

UNA PLANTA DIFERENT

Nom del Centre:
Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells (1r ESO B)

Data d’entrega:
28 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

ELS MILLORS ESTRIS DE CUINA

Nom del Centre:
Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells (1r ESO C)

Data d’entrega:
28 de juny de 2019


Nom de l’objecte:

EL RACONET

Nom del Centre:
Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells (1r ESO D)

Data d’entrega:
28 de juny de 2019

La cinquena edició d’aquests premis, organitzats pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, bat el rècord d’objectes presentats pel centres escolars

El president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, i alcalde de Mataró, David Bote, ha lliurat avui els premis del 5è concurs d’objectes fets amb material reutilitzat del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Els centres premiats han estat per al curs de 6è de l’Escola Rocafonda (Educació Primària), que ha presentat unes joguines per a mascotes a base d’envasos reciclats, i el curs de 1er d’ESO de l’Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells (Educació Secundària i Nivells Superiors), amb una proposta basa en estris de cuina realitzats a partir de materials reutilitzats.

Enguany, el concurs d’objectes fets amb material reutilitzat a batut el rècord de propostes presentades, un total de 16 provinents d’escoles i instituts del Maresme i el Vallès Oriental. L’edició de 2018 havia comptat amb 12 objectes concursants. Per a aquest curs 2019-2020, l’objectiu és superar el nombre d’objectes i incrementar la participació dels centres escolars.

En l’acte de lliurament de premis realitzat a la sala d’actes del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, David Bote ha lliurat als alumnes dels dos centres el xec simbòlic de 750 €, que cada centre escolar invertirà en material escolar.

Concurs 2017/2018

Treballs presentats

Categoria A (grups d’educació primària)


Nom de l’objecte:

The Eco Friendly Board Game

Nom del Centre:
Escola Marinada de Montornès del Vallès (6è primària)

Data d’entrega:
18 de maig de 2018

Nom de l’objecte:
Llapis mitjà

Nom del Centre:
Escola Sinera d’Arenys de Mar (5è A primària)

Data d’entrega:
16 de maig de 2018


Nom de l’objecte:

Llapis gran

Nom del Centre:
Escola Sinera d’Arenys de Mar (5è B primària)

Data d’entrega:
16 de maig de 2018

Categoria B (grups d’educació secundària i nivells superiors)

Nom de l’objecte:
Elefant

Nom del Centre:
IES Thos i Codina de Mataró (2n ESO A)

Data d’entrega:
15 de juny de 2018

Nom de l’objecte:
Robot

Nom del Centre:
IES Thos i Codina de Mataró (2n ESO B)

Data d’entrega:
15 de juny de 2018

Nom de l’objecte:
Porquet guardiola

Nom del Centre:
IES Thos i Codina de Mataró (2n ESO C)

Data d’entrega:
15 de juny de 2018

Nom de l’objecte:
Gat espelma

Nom del Centre:
IES Thos i Codina de Mataró (2n ESO D)

Data d’entrega:
15 de juny de 2018

Nom de l’objecte:
Llum Torradora

Nom del Centre:
Escola Assís de Premià de Mar (3r ESO)

Data d’entrega:
12 de juny de 2018

Nom de l’objecte:
Tomaqueres

Nom del Centre:
Escola Santiago Rusiñol de La Roca del Vallès (CP Joves de la Roca)

Data d’entrega:
21 de maig de 2018

Nom de l’objecte:
Jardineres amb enciams

Nom del Centre:
Cor de Maria de Blanes (4t ESO)

Data d’entrega:
22 de març de 2018

Nom de l’objecte:
STRAW FLIP-FLOP

Nom del Centre:
Institut Vil·la Romana de La Garriga (2n ESO A)

Data d’entrega:
13 de novembre de 2017

Nom de l’objecte:
JARDINET

Nom del Centre: 
Institut Vil·la Romana de La Garriga (2n ESO B)

Data d’entrega:
13 de novembre de 2017

L’acte d’entrega dels premis a les millors propostes del curs 2017-2018 es va fer divendres 26 d’octubre

El passat divendres 26 d’octubre es va fer l’acte d’entrega dels premis del 4t concurs anual d’objectes fets de material reutilitzat, organitzat pel Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Amb la presència de president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, David Bote, en aquesta ocasió es van premiar les millors propostes presentades per escoles durant el curs escolar 2017/2018.

L’escola guanyadora en la categoria A (educació primària) ha estat l’Escola Marinada, de Montornès del Vallès, amb la seva proposta: THE ECO FRIENDLY BOARD GAME, realitzada per els alumnes que cursaven 6è de primària.

Concurs 2017-18 entrega premis

A la Categoria B, per grups d’educació secundària i nivells superiors, l’escola guanyadora ha estat l’Escola Cor de Maria, de Blanes, amb la seva proposta d’un hort urbà portàtil sostenible realitzada pels alumnes de 4t d’ESO.

Els premis es convoquen anualment amb l’objectiu de fomentar entre els visitants del Centre la sensibilització i els bons hàbits en la bona gestió i valorització dels residus. Amb aquesta iniciativa, les escoles que visiten el Centre tenen una via creativa per plasmar la seva concepció sobre el reciclatge i la valorització dels residus de manera artística. El premi per a cada escola és material escolar, decidit pel propi centre, valorat en 750 euros.

Concurs 2016/2017

Treballs presentats

Categoria A (grups d’educació primària)
Categoria B (grups d’educació secundària i nivells superiors): No s’ha presentat cap objecte

Nom de l’objecte:
Reciclator 3000

Nom del Centre:
Escola La Lió (5è primària)

Data d’entrega:
20 de juny de 2017

Reciclator 3000, de l’Escola La Lió, guanya el premi del concurs d’objectes fets de material reciclat 2017

Aquest divendres 27 d’octubre pel matí, a les instal·lacions del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, s’ha fet l’entrega del premi del 3r concurs anual d’objectes fets de material reutilitzat, proposat des del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. El premi, corresponent a la categoria A, grups d’educació primària, ha estat per als alumnes de cinquè de primària del curs 2016/2017 de l’Escola La Lió, de Premià de Mar. Els joves artistes van proposar un robot creat a partir de material reciclat amb un nom ben suggerent, “Reciclator 3000”. La directora de La Lió, Neus Ruiz, a més de Xavier Navarro i Glòria Rojano, els tutors dels nois i noies que van participar en aquesta iniciativa, han estat presents en l’acte d’aquest matí.

El premi del concurs anual d’objectes fets de material reutilitzat consisteix en el finançament de material escolar escollit per l’escola guanyadora, fins a un total de 750 euros. El president del Consorci, David Bote, ha estat l’encarregat de fer entrega del ‘xec virtual’ als alumnes.

Concurs 2015/2016

Treballs presentats

Categoria A (grups d’educació primària): No s’ha presentat cap objecte
Categoria B (grups d’educació secundària i nivells superiors)

Nom de l’objecte:
Bottle caps and recycled objects

Nom del Centre:
Mare de Déu de Lourdes (3r ESO)

Data d’entrega:
28 de juny de 2016

Nom de l’objecte:
Jardinera de plàstic reutilitzat

Nom del Centre:
Institut Miquel Biada de Mataró (3r ESO D)

Data d’entrega:
23 de juny de 2016

Nom de l’objecte:
Llanterna amb materials reutilitzats

Nom del Centre:
Institut Miquel Biada de Mataró (3r ESO A)

Data d’entrega:
23 de juny de 2016

Nom de l’objecte:
Dispensador fet de cartró amb caramels

Nom del Centre:
Institut Miquel Biada de Mataró (3r ESO C)

Data d’entrega:
17 de juny de 2016

Nom de l’objecte:
Rellotge despertador amb materials reutilitzats

Nom del Centre:
Institut Miquel Biada de Mataró (3r ESO B)

Data d’entrega:
17 de juny de 2016

Nom de l’objecte:
Estructura de paper reciclat

Nom del Centre:
C.E. Monlau de Barcelona (3r ESO)

Data d’entrega:
18 de març de 2016

Nom de l’objecte:
Mòbil per bressol amb metall reutilitzat

Nom del Centre:
C.E. Monlau de Barcelona (2n ESO)

Data d’entrega:
18 de març de 2016

L’escola Mare de Déu de Lourdes guanya el II Concurs d’objectes fets amb els materials reutilitzats Bottle Caps and Recycled Objects és l’obra premiada

Els alumnes de quart d’ESO de l’escola Mare de Déu de Lourdes, de Mataró, han estat els guanyadors del segon concurs del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, amb l’obra Bottle Caps ans Recycled Objects.D’entre un total de set treballs presentats per les escoles que visiten la planta del CTRSU del Maresme, el jurat ha destacat, per la originalitat i els materials utilitzats, aquesta obra de l’escola mataronina.
El premi, de 750 euros, ha estat lliurat aquest matí pel president del CTRSU del Maresme, i alcalde de Mataró, David Bote, en un acte celebrat a les dependències de la mateixa escola i que ha comptat amb la presència dels alumnes d’ESO, el regidor d’Educació i Treball de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Angel Vadell, el director del CTRSU del Maresme, Carles Salesa, i el director de l’escola Mare de Déu de Lourdes, Joan Tardà.
L’objectiu d’aquest concurs és la sensibilització i el foment dels bons hàbits de la gestió i valorització dels residus.
En la seva intervenció, David Bote, ha felicitat els guanyadors i ha explicat als alumnes de l’escola la importància que té reciclar bé i la prioritat que “ens hem de fixar entre tots per poder reutilitzar el màxim volum dels residus que aboquem, perquè els recursos del planeta cada vegada són més escassos i hem de mirar de no esgotar-los”.

Concurs 2014/2015

Nom de l’objecte:
Paperera

Nom del Centre:
Institut Miquel Biada de Mataró

Data d’entrega:
11 de juny de 2015

L’Institut Miquel Biada guanya el concurs d’objectes amb material reutilitzat del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

La proposta presentada per quatre alumnes de quart d’ESO de l’Institut Miquel Biada de Mataró ha estat la guanyadora de la primera edició del Concurs d’objectes fets amb material reutilitzat convocat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. L’objecte era una paperera confeccionada íntegrament amb paper utilitzat.

El concurs es convoca amb periodicitat anual entre els grups escolars que visiten el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme (CIVRM), gestionat pel consorci. Cada centre escolar pot presentar un objecte per grup-classe que realitza la visita. El premi atorgat avui correspon als visitants del curs 2014-2015. L’objectiu del concurs és fomentar la sensibilització i els bons hàbits en la gestió i valorització dels residus. D’aquesta manera, els escolars que visiten el centre poden plasmar la seva concepció sobre el reciclatge i la valorització dels residus de manera artística.

El president del Consorci per al Tractament de residus Sòlids Urbans del Maresme i alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat del regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, ha fet entrega aquest matí dels premis. L’institut, representat per la seva directora, Fàtima Prat, ha rebut un xec valorat en 750 € per material escolar. Per la seva banda, els quatre alumnes de la classe de 4tC d’ESO autors de l’objecte guanyador han rebut cadascun un val de 50 €. Els membres de l’equip són: Alba Castro, Cristina del Amor, Jaqueline Hidalgo i Rocío Romero.

Contacta

    Si voleu contactar amb nosaltres per a fer visites guiades al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

    Podeu fer-ho a través de qualsevol dels següents canals:

    Direcció

    C/ de la Teixidora 83, 08302 Mataró (Barcelona)

    Telèfon

    93 741 10 30

    E-mail

    rgracia@cresidusmaresme.com