L’objecte del Consorci és la prestació del servei públic de gestió i tractament de residus sòlids urbans, de conformitat amb l’establert a la legislació local i mediambiental.
Les finalitats del Consorci són:
Donar una solució integrada a les necessitats de gestió dels residus generats a la comarca del Maresme, amb la inclusió en aquest concepte d’aquells fluxos de residus que en base als diferents acords interterritorials el Consorci gestioni procedents d’altres comarques, com el Vallès Oriental.
Per dur a terme aquest objectiu, el Consorci aposta per una proposta de valor que permeti el desenvolupament i l’aplicació del concepte d’Economia Circular al territori, amb una visió integral, realista i pràctica dels residus com a recursos en un marc d’esgotament inexorable dels recursos naturals, promovent alhora la millora ambiental i sòcio-econòmica del Maresme.
En base a aquest plantejament essencial, el Consorci gestiona les diferents generacions d’infraestructures i instal·lacions de valorització necessàries per a dur a terme un servei públic eficaç i eficient que vetlli per les necessitats ambientals del territori i la ciutadania.
També, la construcció, conservació i manteniment de les obres i instal·lacions de plantes de tractament de residus i qualsevol altra activitat que pugui derivar-se de l’esmentat tractament.
El Consorci és titular del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, on es tracten tots aquells residus no recollits selectivament, l’anomenada fracció RESTA, caracteritzada per la seva gran heterogeneïtat. El Centre dona servei a prop d’1 milió d’habitants aproximadament.
El Centre disposa del servei de transferència de la fracció orgànica municipal (FORM), vidre i envasos lleugers per als municipis consorciats del Maresme. Aquests residus són transferits als corresponents Centres de recuperació del material.