novembre 23, 2023

Nou taller de cuina de reaprofitament alimentari a Canet de Mar

by MaresmeCircular in Consorci de residus
  • El dissabte 9 de desembre, la cuinera Montse Sahún ensenyarà vàries receptes per evitar el malbaratament alimentari

El proper dissabte 9 de desembre , Maresme Circular, la marca del Consorci de Residus del Maresme, oferirà un taller de cuina per promoure el reaprofitament alimentari a Canet de Mar.

L’activitat, gratuïta i oberta a tothom, tindrà lloc a la plaça del Mercat a les 11h. No cal inscripció prèvia.

Gyozas de carn d’olla, brou concentrat de restes de verdures o un postre de traonja, són algunes de les receptes que la cuinera Montse Sahún ensenyarà a fer als assistents, pas a pas. Després de cada recepta, es farà un tastet de cada una de les elaboracions.

A Catalunya, cada persona malbarata 35kg d’aliments en bon estat a l’any. El 58% es malbarata a les llars. Fer receptes de reaprofitament és una de les moltes coses que podem fer per evitar el malbaratament. Planificar els àpats i fer una llista del que necessitem tenint en compte tot el que ja tenim a casa abans d’anar a comprar, ordenar els aliments al rebost i a la nevera posant al davant de tot aquells que s’han de consumir primer o congelar els aliments abans que es facin malbé, són altres gestos que podem fer per consumir de forma responsable els aliments.

Reduir un 26,4% els residus

Aquest taller de cuina forma part d’un seguit d’accions per a reduir el malbaratament alimentari que Maresme Circular i Rezero estan portant a terme durant el 2023 en el marc del Pla de Prevenció de Residus del Maresme. El Pla, redactat el 2022, té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus a la comarca de cara el 2027, respecte l’any 2010.

La cuinera Montse Sahún durant un taller de cuina de reaprofitament a Vilassar de Mar / Marga Cruz