març 23, 2023

Maresme Circular promou el reaprofitament alimentari amb un taller de cuina a Vilassar de Mar

by MaresmeCircular in Consorci de residus
  • El dissabte 25 de març, en el marc de la Setmana de la Salut, la cuinera Montse Sahún ensenyarà vàries receptes per evitar el malbaratament alimentari

En el marc de la Setmana de la Salut de Vilassar de Mar que se celebra entre aquest divendres 24 i el divendres 31 de març, Maresme Circular oferirà un taller de cuina per promoure el reaprofitament alimentari.

L’activitat, gratuïta i oberta a tothom, tindrà lloc a l’Escola Pérez Sala aquest dissabte 25 de març de 17h a 19h.

Gyozas de carn d’olla, hamburgueses de mongeta vermella, un ‘healthy bowl’ amb pollastre i llenties sobrants o pa d’all per aprofitar les llesques de pa amb tomàquet del dia anterior, són algunes de les receptes que la cuinera Montse Sahún ensenyarà a fer als assistents, pas a pas. Després de cada recepta, es farà un tastet de cada una de les elaboracions.

A Catalunya, cada persona malbarata 35kg d’aliments en bon estat a l’any. El 58% es malbarata a les llars. Fer receptes de reaprofitament és una de les moltes coses que podem fer per evitar el malbaratament. Planificar els àpats i fer una llista del que necessitem tenint en compte tot el que ja tenim a casa abans d’anar a comprar, ordenar els aliments al rebost i a la nevera posant al davant de tot aquells que s’han de consumir primer o congelar els aliments abans que es facin malbé, són altres gestos que podem fer per consumir de forma responsable els aliments.

Reduir un 26,4% els residus

Aquest taller de cuina és la primera d’un seguit d’accions per a reduir el malbaratament alimentari que Maresme Circular i Rezero portaran a terme durant el 2023 en el marc del Pla de Prevenció de Residus del Maresme. El Pla, redactat el 2022, té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus a la comarca de cara el 2027, respecte l’any 2010.

La festa de la Salut

Durant la Setmana de la Salut, organitzada cada any per l’Ajuntament de Vilassar, també hi haurà altres activitats relacionades amb el mediambient i la gestió de residus, des d’una taula rodona sobre la gestió de l’aigua fins a tallers ambientals i jocs infantils per aprendre a reduir residus.

La cuinera Montse Sahún durant un taller de cuina a Sant Hilari / Rezero