abril 25, 2024

Maresme Circular participa a l’Acceleradora de projectes de la 6a edició del Metròpolis FP Lab

by MaresmeCircular in Consorci de residus

Metròpolis FP Lab és una iniciativa impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional amb l’objectiu d’impulsar la formació professional i fomentar la innovació i la creativitat entre els joves.

Tretze empreses proposen tretze reptes reals oferint a l’alumnat de cicles formatius de diferents branques formatives l’oportunitat de desenvolupar un projecte col·laboratiu que en doni resposta.

En la seva 6a edició, Maresme Circular s’ha sumat al programa plantejant als estudiants el següent repte: Com podem separar i reciclar els residus tèxtils d’ús quotidià? El volum de residus tèxtils a casa nostra ronda el milió de tones, però només una mínima part es recull de forma selectiva i es reutilitza a nivell local. Com podem millorar això?

Els tres centres que han arribat a la fase d’acceleració i que per tant han presentat els projectes més innovadors i amb major grau de viabilitat d’implementació són: l’Institut El Calamot (Gavà), l’Institut Mercè Rodoreda (L’Hospitalet de Llobregat) i l’Institut Severo Ochoa (Esplugues de Llobregat).

L’equip guanyador obtindrà una beca formativa per tal de desenvolupar el projecte.

L’Acceleradora, que s’ha realitzat al Citilab de Conrellà, ha tingut un alt nivell de participació: 13 empreses i 170 alumnes dividits en 40 grups de treball, dels quals en seran seleccionats 26 com a finalistes.