juny 1, 2021

El repte de la “hackgirl” d’enguany girarà entorn de l’economia circular

by MaresmeCircular in Sense categoria

La setmana passada va tenir lloc a la biblioteca Antoni Comas de Mataró el tret de sortida de l’edició d’enguany de la “hackgirl”. Un esdeveniment que, emmarcat dins el projecte “TecnoGirl”, vol fomentar la passió per la tecnologia entre les noies joves a partir de la proposta d’un repte que han de solucionar.

Amb 10 equips de cinc noies d’entre 12 i 18 anys de diferents indrets de la comarca del Maresme, la temàtica de la hackató d’aquest any gira entorn l’economia circular. En aquest sentit, des del Consorci de Residus del Maresme, Miquel Caballé va realitzar una xerrada durant l’acte de presentació en la qual va parlar sobre temes relacionats amb la gestió dels residus com el contenidor gris, la valorització energètica i la impossibilitat d’abocar, la gran quantitat de residus que generem i la necessitat de separar des de les cases. Més enllà, també va aprofitar per parlar sobre algunes de les activitats que tindran lloc al futur Parc Circular Mataró Maresme, la gestió dels voluminosos o el Porta a Porta de la ciutat de Mataró. El mateix acte, també va comptar amb les intervencions de Sònia Llorens, directora de la Càtedra d’Economia Circular del TecnoCampus, Laura Villaret, sotsdirectora de la Biblioteca Pompeu Fabra, i Marco Antonio Rodríguez, coordinador de foment de vocació tecnològica al TecnoCampus Mataró.

La jornada de sessions de treball i tallers experimentals de capacitació tecnològica de la Hackgirl tindrà lloc el pròxim dissabte 12 de juny on, al final del dia, cada equip presentarà la seva solució.