abril 20, 2021

El director del Consorci de Residus del Maresme, Carles Salesa, membre del grup de treball mundial de Recuperació Energètica de la ISWA

by MaresmeCircular in Sense categoria
  • En aquest grup s’hi veuen representats una trentena de països mundials que, amb contextos socioeconòmics i culturals diversos, donen peu a l’entrecreuament d’experiències i de coneixements de realitats i visions molt diferents.

El director del Consorci de Residus del Maresme, Carles Salesa, va formar part el passat dijous d’una de les reunions anuals del grup de treball internacional de recuperació energètica que lidera la International Solid Waste Association (ISWA).

Un grup de treball del qual el director del Consorci de Residus del Maresme forma part des de fa més de vuit anys com a representant d’ATEGRUS, Asociación Técnica para la Gestión de Residuos, que és l’entitat membre de la International Solid Waste Association a Espanya.

Aquesta agrupació de treball d’abast mundial, en la qual intervenen diferents realitats socioeconòmiques i culturals, està integrada per diferents agents que provenen del món acadèmic, l’administració, l’empresa pública o l’associacionisme i sectors com la tecnologia, la consultoria, l’enginyeria o la mateixa gestió de residus. Més enllà de l’intercanvi d’experiències i de coneixements de les diferents realitats i visions dels països que en formen part, en aquest grup existeix un tarannà de treball conjunt, on a partir de la participació de més d’una trentena de països d’arreu del món i de dues o tres trobades cada any, sorgeixen projectes de treball d’àmbit internacional i es creen sinergies entre les diferents entitats que l’integren.

L’últim projecte, del qual es van estar ultimant els detalls en aquesta última trobada celebrada la setmana passada, és el White Book on WtE Technologies. Un document de situació i de difusió de la valorització energètica que, elaborat a través de la feina d’aquest grup, ha estat fruit de la feina de dos anys i reflecteix les diverses realitats que existeixen en l’àmbit de la valorització energètica a escala mundial.