octubre 14, 2016

Recuwatt 2016: contingut més transversal en el cicle de la gestió dels residus

by MaresmeCircular in Consorci de residus

Reciclatge, energia i vida: està a les nostres mans

Els dies 26, 27 i 28 d’octubre es celebrarà a Mataró la IV edició del Congrés RECUWATT, una edició renovada, amb un contingut més transversal de tot el cicle de la gestió de residus, i amb una organització més coral que compta amb els Consorcis de Residus del Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, a més de la Fundació Fòrum Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya

Després de 3 edicions exitoses i crear una marca de prestigi per assistència, organització i contingut, arriba la IV edició del Congrés RECUWATT, un Congrés renovat en molts sentits.

En primer lloc per la pròpia organització, més integradora del món local i de major abast territorial. Així, els Consorcis del Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental s’uneixen en un exemple de col•laboració i implicació del món local en l’organització d’un esdeveniment de referència com és el RECUWATT. Aquests Consorcis donen servei a un conjunt de territori amb una població propera als 2 milions d’habitants, a través d’un conjunt d’infraestructures i serveis extens i de primer ordre.

També participen en l’organització la Fundació Fòrum Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya, a més de la col•laboració d’una seixantena d’entitats públiques i privades. Amb aquesta fórmula integradora s’obté un nivell de coneixement i experiència en la gestió de residus municipals que garanteix els millors resultats en l’organització d’un esdeveniment d’aquesta mena. Així mateix, es garanteix el futur del congrés com a esdeveniment central a Catalunya de referència a nivell nacional i internacional.

Per altra banda, el contingut del nou RECUWATT manté la seva qualitat i el seu caràcter internacional, però amb una visió més transversal i jerarquitzada del cicle integral de gestió, adaptant-se d’aquesta manera a las inquietuds i reptes actuals del sector.

 

En el programa trobarem tant aspectes estratègics/conceptuals, com ponències d’elevat contingut tècnic, així com experiències de caràcter més local.

El dia previ al Congrés, el 26 d’octubre a la tarda, se celebrarà una jornada especialment destinada a les administracions locals i als gestors de serveis públics, per tal de debatre sobre els aspectes clau i reptes en la gestió que afecten al món local, com són la prevenció, la recollida de matèria orgànica, les recollides PaP (porta a porta), les recollides comercials, la fiscalitat, etc.

Addicionalment, el dia 26 al matí, en un acte a porta tancada on l’Agència de Residus actuarà d’amfitrió, RECUWATT serà el marc d’una trobada de Comunitats Autònomes sobre estratègies territorials d’economia circular.

En el Congrés pròpiament dit, de marcat caràcter internacional, es tractaran aspectes com la gestió sostenible dels recursos, la visió dels residus en el marc de la nova economia circular, els nous sistemes d’informació aplicats als residus, el rol de la valorització energètica, tractaments alternatius, la comunicació i percepció del ciutadà, la visió del món ecologista, el paper de la indústria, iniciatives socials, avanços tecnològics, etc.

RECUWATT inclou també en aquesta edició una exposició de pòsters, que seran votats pels propis assistents per a seleccionar el millor treball, així com una exposició de maquinària de recollida i neteja de darrera tecnologia donant així visibilitat a tots els actors que participen en la gestió dels residus i la prestació de serveis públics.

Aquesta mostra comptarà amb alguns dels fabricants de maquinària de serveis públics, a través dels representants i distribuïdors que en l’actualitat representen el “state of the art” en la matèria com són: SVAT, ROS ROCA, CASLI i MALIV.

Però més enllà de les temàtiques i el programa, per a l’organització és molt important cuidar als assistents al Congrés. Per això s’ha inclòs al programa la conferència singular de Víctor Küppers sobre com afrontar la vida amb amabilitat, s’oferirà  un dinar de km. 0 d’alt valor gastronòmic i es planteja una visita cultural molt especial, a més d’alguna altra sorpresa. Per a l’organització de RECUWATT és una prioritat que l’experiència d’assistir a RECUWATT sigui agradable i emocionant.

Per a més informació: www.recuwatt.com, [email protected]