novembre 21, 2023

Maresme Circular promou el reaprofitament alimentari amb un taller de cuina al Masnou

by MaresmeCircular in Consorci de residus
  • El dissabte 25 de novembre, la cuinera Montse Sahún ensenyarà vàries receptes per evitar el malbaratament alimentari

  • Aquesta activitat s’emmarca dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus

El proper dissabte 25 de novembre, Maresme Circular, la marca del Consorci de Residus del Maresme, oferirà un taller de cuina per promoure el reaprofitament alimentari al Masnou.

L’activitat, gratuïta i oberta a tothom, tindrà lloc a Ca n’Humet a les 11h i s’emmarca dins les activitats de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç: https://elmasnou.cat/taller-de-cuina-daprofitament/

Brou concentrat amb restes de verdures, cuscús de tiges de bròquil amb sobres de pollastre i un postre de taronja amb la seva pell, polpa i suc, són algunes de les receptes que la cuinera Montse Sahún ensenyarà a fer als assistents, pas a pas. Després de cada recepta, es farà un tastet de cada una de les elaboracions.

A Catalunya, cada persona malbarata 35kg d’aliments en bon estat a l’any. El 58% es malbarata a les llars. Fer receptes de reaprofitament és una de les moltes coses que podem fer per evitar el malbaratament. Planificar els àpats i fer una llista del que necessitem tenint en compte tot el que ja tenim a casa abans d’anar a comprar, ordenar els aliments al rebost i a la nevera posant al davant de tot aquells que s’han de consumir primer o congelar els aliments abans que es facin malbé, són altres gestos que podem fer per consumir de forma responsable els aliments.

Reduir un 26,4% els residus

Aquest taller de cuina forma part d’un seguit d’accions per a reduir el malbaratament alimentari que Maresme Circular i Rezero estan portant a terme durant el 2023 en el marc del Pla de Prevenció de Residus del Maresme. El Pla, redactat el 2022, té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus a la comarca de cara el 2027, respecte l’any 2010.

La cuinera Montse Sahún durant un taller de cuina a Vilassa de Mar / Marga Cruz