desembre 1, 2016

La Campanya “Redueix, Reutilitza, Recicla. Reacciona” promou la millora dels hàbits en el reciclatge

by MaresmeCircular in Consorci de residus

S’ha de complir amb l’objectiu europeu de taxa de reciclatge del 50% el 2020 i del 70% el 2030

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest passat més de novembre la nova campanya per fomentar la recollida selectiva dels residus. La campanya, que té el lema ‘Redueix, Reutilitza, Recicla, REACCIONA’, està adreçada a la gent que no participa en el procés del reciclatge i que no separa els residus domèstics a casa seva. Es tracta de promoure un canvi d’hàbits mostrant els efectes negatius que té sobre el medi ambient llençar-los tots a la mateixa bossa.

Si en els darrers anys les campanyes que s’han realitzat mostraven una visió amable del reciclatge, o explicaven com funcionava la recollida selectiva, la d’ara té un missatge més directe i amb menys humor. El to didàctic deixa pas a la reflexió, apel·lant a la responsabilitat de cadascú a l’hora de decidir què fa amb els residus que genera. Els nens posen en evidència la manca de compromís, de consciència i de civisme de qui no separa la brossa, de qui no es preocupa pel futur del país i del planeta.

Vídeo 1 de la campanya

Video 2 de la campanya

Com va dir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, durant l’acte de presentació, es tracta de “fer un pas un pas més perquè ens hem quedat encallats”. Des de fa 5 anys Catalunya està estancada al voltant del 40% de la recollida selectiva. L’Agència de Residus de Catalunya treballa amb l’objectiu europeu d’assolir una taxa de reciclatge del 50% per a l’any 2020, que s’incrementarà properament fins el 70% per a l’any 2030.

Font: Agència de Residus de Catalunya