febrer 22, 2021

Carles Salesa assisteix a primera reunió de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la FMC com a tècnic de referència de la Comissió de Medi Ambient i Mobilitat

by MaresmeCircular in Consorci de residus

La setmana passada va tenir lloc la primera reunió i la constitució del plenari de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que presideix l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i de la qual l’alcalde de Mataró, David Bote, n’és el vicepresident. Aquesta és una de les set àrees sectorials en les quals l’FMC s’organitza i que, al mateix temps, se subdivideixen en diverses comissions.

Carles Salesa, Director del Consorci de Residus del Maresme, va assistir a la reunió ocupant el seu càrrec de tècnic de referència de la Comissió de Medi Ambient i Mobilitat. Un càrrec que comparteix amb el Gerent del Consorci Besòs Tordera, Albert Solà, i que implica que ambdós tinguin un paper clau en aquesta, vetllant per la defensa dels interessos dels municipis catalans.

En el plenari de l’Àrea, que també compta amb les comissions de Política Territorial i urbanisme i d’Habitatge, es van repassar les línies en les què s’està treballant des d’aquesta, definint els punts prioritaris i les necessitats més urgents. Pel que fa a temes a prioritzar de l’àmbit de residus i energia, des de la Comissió es va apuntar a la tramitació de les noves lleis de prevenció i gestió de residus, i de transició energètica, així com l’aplicació de fons Next Generation i Green Deal europeus. A banda, també es va parlar sobre l’aplicació del Decret per a l’impuls de les energies renovables de Catalunya, la sobirania energètica i la transició dels municipis catalans cap a l’economia circular i cap a l’autoconsum energètic.

Pel que fa a objectius específics de l’àmbit, algunes de les temàtiques més rellevants en les quals es treballarà des de la FMC és el compliment d’objectius europeus de reciclatge i de disminució d’abocaments, l’eliminació dels plàstics d’un sol ús, la lluita contra el malbaratament alimentari, la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica o l’impuls del vehicle elèctric.