gener 17, 2023

Maresme Circular inaugura una exposició itinerant per reflexionar sobre els hàbits de consum i l’impacte que tenen sobre el planeta

by MaresmeCircular in Consorci de residus
  • ‘Un model econòmic agafat amb pinces!’ es podrà visitar fins el 31 de gener a la Biblioteca Pompeu Fabra

La Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró acull una exposició impulsada per Maresme Circular amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els nostres hàbits de consum i donar a conèixer l’economia circular com a solució a la crisi de recursos actual.

Desenvolupada per Anthesis Lavola, la proposta titulada ‘Un model econòmic agafat amb pinces!’ es podrà visitar fins el 31 de gener.

L’exposició està concebuda sota la idea de botiga de roba en la que trobarem tres rucs de roba, en els que hi ha diferents penjadors que expliquen en què consisteix l’economia circular i proposen 10 accions per prevenir la generació de residus i allargar la vida dels productes.

Aprofitar els recursos que normalment es desaprofiten, consumir de forma col·laborativa i apostar per productes eco-dissenyats, són alguns dels consells que recull la proposta.

A més, durant cinc dies (dimarts 17, dijous 19, dimarts 24, dijous 26 i dimarts 31 de gener de 17 a 20h) hi haurà un educador que resoldrà dubtes als assistents i animarà que aquests interactuïn amb l’exposició.

La mostra, que s’emmarca dins del programa d’educació mediambiental de Maresme Circular, també deixa espai a la participació ciutadana amb uns penjadors a disposició dels visitants per a que puguin compartir reflexions, consells o recursos locals orientats a fomentar l’economia circular.

Es preveu que al llarg del 2023 l’exposició itineri per altres espais del Maresme, com la Biblioteca Antoni Comas o la Biblioteca Popular de Mataró.

La mostra a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró