gener 25, 2023

La ciutat de Mataró, reconeguda com a Territori Socialment Responsable en la 7a edició dels premis Respon.cat

by MaresmeCircular in Consorci de residus
  • Projectes com el Parc Circular Mataró-Maresme, la creació de les càtedres d’Economia Circular i d’Economia Social i l’articulació de l’Agenda Urbana Mataró 2030 són eines per  aconseguir una ciutat més inclusiva, resilient i sostenible

  • El premi és un reconeixement a les accions i a la trajectòria de la Ciutat en l’àmbit de la Responsabilitat Social en els darrers vint anys

La ciutat de Mataró ha obtingut el guardó al Territori Socialment Responsable en la 7a edició dels premis Respon.cat. Aquest guardó posa en valor la tasca en matèria de Responsabilitat Social que desenvolupen els diferents agents del territori com Maresme Circular.

Arran de la creació dels premis de responsabilitat social, el Consell Econòmic i Social de Mataró, MÉS Mataró-Empresa-Societat, ha actuat com a catalitzador en la presentació d’una candidatura única de ciutat de les diferents iniciatives, liderades per l’Ajuntament de Mataró, Maresme Circular, FAGEM, UGT, CCOO, PIMEC, i el Tecnocampus, entre d’altres.

El document recull bones pràctiques i accions que s’han impulsat a la ciutat en els darrers 20 anys en matèria de Responsabilitat Social.

Mataró posa l’accent en la sostenibilitat i eficiència de la ciutat, i la candidatura aposta clarament per difondre altres fórmules empresarials de caràcter democràtic, inclusiu i amb focus en l’impacte en el territori i la societat. Projectes com el Parc Circular de Maresme Circular, la creació de les càtedres d’Economia Circular i d’Economia Social i l’articulació per part de l’Ajuntament de l’Agenda Urbana Mataró 2030 són eines per  aconseguir una ciutat més inclusiva, resilient, intel·ligent, saludable i sostenible.

El jurat també ha valorat i reconegut la tasca dels sindicats en la defensa dels drets laborals, l’impuls de plans d’igualtat a les empreses o les diferents accions que realitzen per aconseguir un món millor, més feminista i sostenible.

Respon.cat

Els premis Respon.cat són un reconeixement a la trajectòria del compromís en responsabilitat social i bones pràctiques empresarials. Respon.cat és una associació que agrupa més d’un centenar d’empreses compromeses amb el progrés de la seva RSE i que pretén fer de Catalunya un territori socialment responsable.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, recollint el guardó en l’acte de lliurament dels premis / Respon.cat