juliol 24, 2018

El CTRSUM posa en marxa una estació meteorològica a la planta de valorització de residus

by MaresmeCircular in Consorci de residus

El sistema permetrà aportar noves dades qualitatives als estudis d’impactes odorífers que es duen a terme des de l’any passat

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans de Mataró (CTRSUM) ha instal·lat aquesta setmana una estació meteorològica a la planta de valorització de residus, amb l’objectiu de complementar amb dades encara més precises els diferents estudis d’impactes odorífers que s’estan duent a terme des de 2017.
 
L’estació permetrà establir relacions directes entre potencials episodis de males olors i la implicació o no de la planta en aquests episodis. Per aconseguir aquests objectius, l’estació meteorològica compta amb sensor termohigròmetre, anemòmetre, penell, pluviòmetres i sensors de radiacions UV i solar.
 
L’equip instal·lat ofereix una gran precisió, aportant mesures de temperatures amb una variació màxima respecte a la realitat de tot just 0,5ºC i mesures de vent a partir de 1,6 km/h amb mostres cada 2,5 segons. Un doble sistema de pluviòmetre garanteix mesures molt precises pel que fa al volum de les precipitacions.
 
L’estació meteorològica es connecta remotament (wireless) amb la consola central i permet mostrar els resultats en temps real a través de la xarxa. En els propers dies, serà possible accedir als seus mesuraments a través de la pàgina web de l’CTRSUM (cresidusmaresme.com).