novembre 16, 2018

​Una delegació de la regió metropolitana de Santiago de Xile visita el CTRSUM

by MaresmeCircular in Consorci de residus

El govern regional de la capital xilena vol construir un gran instal·lació de gestió de residus seguint el model de la planta de Mataró

Divendres 16 de novembre, una delegació del govern de la regió metropolitana de Santiago de Xile ha visitat les instal·lacions del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, a Mataró. La comitiva ha fet un recorregut guiat per les diferents instal·lacions del complex amb l’objectiu de conèixer el seu funcionament i model de gestió, ja que intenció del govern metropolità de Santiago és construir un centre de similars característiques però amb una capacitat molt superior, de fins a 400.000 tones de residus sòlids urbans per any.
 
La comitiva xilena l’ha encapçalat Karla Elizabeth Rubilar Barahona, intendenta de la Regió Metropolitana de Santiago (equivalent a la presidenta de la regió, designada directament pel president de la República de Xile), acompanyada d’altres representants poítics del Consell Regional: Celin Moreno Cruz (comissió d’Infraestructures), Ramón Andrés Mallea Araus (comissió de desenvolupament social i foment productiu), Rodrigo Cornejo Inostroza (comissions de medi ambient, ordenament territorial, foment productiu i salut) i Sofia Valenzuela Delpiano (comissions d’infraestructures, medi ambient, ordenament territorial i foment productiu).
 
La regió metropolitana de Santiago de Xile inclou la capital i és la més habitada del país, amb més de 7 milions d’habitants. Produeix anualment al voltant de 3,2 milions de tones de residus sòlids urbans. Per aquest motiu, existeix un interès molt alt en construir una planta de termo-valorització que permeti tractar part de la fracció valoritzable energèticament dels residus urbans (aproximadament el 25/30% del total generat). Els diferents membres de la delegació que ha visitat el Consorci són també representatius d’algunes de les diferents províncies que composen aquesta regió: Chacabuco, Cordillera, Maipo, Melipilla, Santiago i Talagante.