abril 7, 2020

El CTRSUM assumeix la gestió dels residus hospitalaris més de 30 centres de diverses comarques catalanes

by MaresmeCircular in Consorci de residus

En funció de com evolucioni la pandèmia i el confinament, les autoritats no descarten que més centres hospitalaris hagin de derivar els seus residus a la planta de Mataró.

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme ha assumit la gestió dels residus hospitalaris de centres del Maresme, Barcelonès (assumint una bona part de la població servida pels hospitals de l’àrea metropolitana), Baix Llobregat, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Gironès, Alt Empordà, Baix Empordà, Bages, Garrotxa, Ripollès i Anoia en compliment amb la normativa que recomana que els residus contaminats o pressumptament contaminats per COVID19 s’adrecin preferentment a incineració i que els residus sanitaris infecciosos que no puguin ser tractats a les instal·lacions habituals hagin de tractar-se via incineració si es requereix per l’administració competent, com així ha estat per la Generalitat de Catalunya. En funció de com evolucioni la pandèmia i el confinament, les autoritats no descarten que més centres hospitalaris hagin de derivar els seus residus a la planta de Mataró.

Al marge d’aquests serveis extraordinaris, la planta treballa a ple rendiment per garantir una correcta gestió dels residus municipals del Maresme i el Vallès Oriental, zones d’actuació habitual, tant amb la planta de pretractament com amb la de valorització energètica. Fa pocs dies, el president del CTRSUM, David Bote, va adreçar un missatge a la plantilla de la planta agraint-los la dedicació i l’esforç suplementari, donades les excepcionals circumstàncies. El director del CTSRUM, Carles Salesa, també ha explicat a Mataró Audiovisual la gestió dels residus en aquests moments tan excepcionals.

L’excepcional situació en quant a la gestió dels residus sanitaris posa de manifest la necessitat real d’un sistema de tractament garantista de residus com els que ofereixen les plantes de valorització energètica del territori, entre les quals es troba la de Mataró, en un moment de debat polític obert sobre la continuïtat o no d’aquest tipus d’instal·lacions al territori català.

La llista d’hospitals que deriven els seus residus a la planta de Mataró, a data d’avui, és la següent:
HOSPITAL CLÍNIC (BARCELONA)
HOSPITAL VALL D’HEBRON (BARCELONA)
HOSPITAL DEL MAR (BARCELONA)
HOSPITAL BELLVITGE (HOSPITALET DE LLOBREGAT)
HOSPITAL PARC TAULÍ (SABADELL)
HOSPITAL MOISÈS BROGGI (SANT JOAN DESPÍ)
HOSPITAL DE GRANOLLERS
HOSPITAL DE VILADECANS
HOSPITAL D’IGUALADA
HOSPITAL DE TERRASSA
HOSPITAL ESPERIT SANT (SANTA COLOMA DE GRAMENET)
HOSPITAL DE MANRESA
HOSPITAL DE FIGUERES
HOSPITAL DE BADALONA
HOSPITAL DE CALELLA
HOSPITAL DE MATARÓ
HOSPITAL DE PALAMÓS
SOCIOSANITARI EL CARME (BADALONA)
HOSPITAL D’OLOT
HOSPITAL DE CAMPDEVÀNOL
HOSPITAL DE SANT CELONI
HOSPITAL DE SALT
HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU (BARCELONA)
CLÍNICA TEKNON (BARCELONA)
HOSPITAL QUIRÓN (BARCELONA)
HOSPITAL SANT RAFAEL (BARCELONA)
HOSPITAL EL PILAR (BARCELONA)
HOSPITAL GENERAL DE CATALUNYA (SANT CUGAT DEL VALLÈS)
HOSPITAL MÚTUA TERRASSA (TERRASSA)
PARC SANITARI SANT JOAN DE DÉU (SANT BOI DE LLOBREGAT)