maig 19, 2016

El Consorci per al Tractament de RSU del Maresme afavoreix la contractació de persones amb dificultats d’inserció laboral

by MaresmeCircular in Consorci de residus

Es vol potenciar la recuperació de fusta i metall

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme ha contractat dues persones de la Fundació Servei d’Integració Laboral Ecom, de Mataró, que gestiona persones amb discapacitat i amb dificultats d’inserció laboral.

El contracte s’ha fet a través de la UTE TEM, l’empresa que gestiona l’activitat de la planta del Consorci, i té per objectiu potenciar la recuperació de fusta i metalls dels residus voluminosos que arriben a la planta.

La durada del contracte inicial serà de dotze mesos, amb la possibilitat de poder ampliar-lo. La contractació és el resultat d’una prova pilot que es va dur a terme el passat mes de febrer, per valorar la viabilitat de l’increment de recuperació dels residus voluminosos que es tracten al centre. Durant aquesta prova pilot es van recuperar 25.440 kg. de fusta i 6.180 kg. de metalls.

El Consorci, l’octubre de 2015, va entrar en contacte amb aquesta fundació de Mataró per explorar vies de col·laboració, que finalment han pogut cristal·litzar aquest mes de maig per posar en marxa aquest projecte que té una doble funció: incrementar la recuperació de fustes i de metalls i facilitar l’accés laboral a persones amb dificultats.