novembre 22, 2021

El Consorci de Residus del Maresme se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

by MaresmeCircular in Consorci de residus

El Consorci de Residus del Maresme se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb un seguit d’activitats per sensibilitzar la societat.

Avui els alumnes de 3r de primària de l’escola Lió de Premià de Mar han pogut gaudir del nostre projecte Ludobrossa, una ludoteca de gran format amb diferents jocs per treballar els diferents tipus de residus i la seva recollida selectiva. A més, aquest dimecres, els escolars de 5è de primària del mateix centre docent aprendran a fer compostatge amb un minicompostador fet amb una ampolla de plàstic reciclada.

Enguany, el Consorci també estrena ‘Un model econòmic agafat amb pinces’, una exposició itinerant dirigida a un públic adult per acostar-lo a l’economia circular com a solució a la problemàtica dels residus.

Amb aquestes activitats, el Consorci de Residus del Maresme espera seguir sumant usuaris al seu programa d’educació ambiental, pel qual ja han passat més de 51.000 persones.

La 13 edició de la Setmana Europa de la Prevenció de Residus està tenint lloc del 20 al 28 de novembre de 2021 i té com a objectiu sensibilitzar sobre la prevenció de residus, fer canviar el comportament quotidià dels europeus en aquest sentit i així seguir construint una comunitat sostenible. Objectiu que poc a poc es va assolint a nivell comarcal.

Recordem que les dades estadístiques de 2020 de l’Agència de Residus de Catalunya senyalen com molts municipis del Maresme han millorat en la recollida selectiva de residus, com per exemple, Argentona amb un 88,15% de recollida selectiva, seguit per Arenys de Munt amb un 74,79%.

Imatge d’arxiu d’una visita escolar a la Planta de Tractament de Residus del Maresme / Marga Cruz

Imatge d’arxiu d’una visita escolar a la Planta de Tractament de Residus del Maresme / Marga Cruz