juliol 6, 2017

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme bat el rècord de visites d’escolars durant el primer trimestre de 2017

by MaresmeCircular in Consorci de residus

Fins a finals de juny de 2017, gairebé 4.500 nois i noies d’edats diverses havien visitat el Centre o participat als tallers realitzats a les mateixes escoles, valorant l’experiència com excel·lent a nivell de recursos humans i materials del programa.

El Consorci per al Tractament de RSU del Maresme ha superat durant el primer semestre de totes les previsions i pràcticament ha igualat les xifres de tot el 2016 respecte a les visites guiades de centres escolars al Centre i els participants als tallers a les pròpies escoles, amb 4.471 assistents en el que portem de 2017 per 4.826 assistents en tot el 2016. Tot i que hi ha una gran varietat en la participació dels assistents a les visites i tallers, el perfil majoritari són de 1er i 2on Curs d’ESO, i Cicle Superior de Primària, que sumen més del 80%. A més, el grau de satisfacció de les escoles any darrera any és molt bo, valorant de forma excel·lent els recursos humans i materials del que disposa el programa.

Des de fa 4 anys, El Consorci per al Tractament de RSU del Maresme potencia un programa d’educació ambiental a través del servei de monitoratge, el programa de visites guiades i la realització de tallers didàctics per a grups organitzats en el marc escolar i altres col·lectius al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Aquest programa ha convertit al Consorci en una entitat pionera en la conscienciació i les activitats pedagògiques al voltant del medi ambient en general i dels residus en particular.

El programa de visites guiades al CIVRM té un gran ventall d’activitats i equipaments que fan d’ell una proposta molt educativa i divertida a l’hora d’aprendre sobre el món dels residus. Es basa en l’aula ambiental, recorregut exterior amb tòtems explicatius de cada part del procés, l’espai audiovisual, conegut com l’Esfera Verda, i el Simulador 4D de residus. Aquest darrer equipament és únic al món en aquest tipus d’instal·lacions. En ell, les persones viuen en primera persona l’experiència de com una bossa d’escombraries passa per tot el procés de la planta.

Després de valorar els resultats del primer semestre de 2017, l’objectiu del programa és mantenir la mateixa línia gradual ascendent respecte a la participació, i per això, cada any cal dotar-lo de millores que facin d’ell una proposta més didàctica i atractiva per a tothom. Així, per aquest proper curs escolar 2017-2018 es renovaran els tallers actuals, incorporant tres noves propostes adequades a diferents grups d’edat.

Per a més informació sobre la visita i els tallers del programa d’educació ambiental podeu accedir al web del programa: www.unvoltalsresidus.com